Winkelmandje
Totaal (incl. BTW)
0
Verder winkelen
Cookies op de website van Visdeal

Visdeal maakt op de website gebruik van cookies. Dit doen wij om je beter en persoonlijker te kunnen helpen. Meer weten? Bekijk Onze Cookiepagina!

Oke Meer Info
Klantbeoordelingen 9.4/10
Gratis verzending vanaf €75,-

Fileermessen

Fileermessen

Wie zijn vangst zelf opeet, kent en waardeert de voordelen van een goed fileermes. Iedere forelvisser is in het bezit van deze tool. Een fileermes heeft een lang, smal en spits lemmet dat zowel stijf als flexibel kan zijn. De meeste lemmeten van het fileermes zijn echter flexibel, zodat de visfilet gemakkelijk van de huid kan worden losgemaakt.

Fileermessen vis

Het mes moet altijd scherp zijn, zodat je de vis gemakkelijk, voorzichtig en zonder verlies van vlees kunt gebruiken. Een fileermes mag niet in de vaatwasser en moet daarom altijd met de hand worden schoongemaakt met een mild afwasmiddel. Een goed fileermes heeft zijn prijs, maar het hoeft niet duur te zijn. Welk fileermes je ook kiest, het is belangrijk dat het lemmet van roestvrij staal is zodat het makkelijk schoon te maken is en roestvrij blijft. Voor de beginner zijn er bij Visdeal al goede roestvrije fileermessen tegen schappelijke prijzen.

Fileermessen kopen

Het lemmet van een fileermes is meestal van staal en het handvat van kunststof. Vrijwel alle fileermessen worden verkocht met een bijpassende messenschede of opberghoes. Berg het mes altijd veilig op het liefst in een messenschede. Dit beschermt het scherpe fileermes tegen beschadiging en slijtage en garandeert zo een langere levensduur. Mocht het lemmet dof worden, dan kun je het voorzichtig naslijpen met een speciale messenslijper of je kunt dit natuurlijk laten doen door een vakman. Er zijn verschillende technieken om vis te fileren. In de regel snijd je de kop van de vis eerst in met een mes net schuin achter de kieuwen. Leid vervolgens het fileermes met gelijkmatige snijbewegingen langs de graat aan de bovenkant van de vis. Eenmaal aan het einde van de staart, scheid je de visfilet uiteindelijk van de rest van het lichaam. Nu hoef je alleen nog maar de vinnen en de huid van de buikflap weg te snijden of af te knippen. Herhaal dit proces dan aan de andere kant en je hebt twee prachtige filets. Oefening baart kunst maar met een fileermes is het fileren een koud kunstje!

Lees meer Verbergen

Wie zijn vangst zelf opeet, kent en waardeert de voordelen van een goed fileermes. Iedere forelvisser is in het bezit van deze tool. Een fileermes heeft een lang, smal en spits lemmet dat zowel stijf als flexibel kan zijn. De meeste lemmeten van het fileermes zijn echter flexibel, zodat de visfilet gemakkelijk van de huid kan worden losgemaakt.

Fileermessen vis

Het mes moet altijd scherp zijn, zodat je de vis gemakkelijk, voorzichtig en zonder verlies van vlees kunt gebruiken. Een fileermes mag niet in de vaatwasser en moet daarom altijd met de hand worden schoongemaakt met een mild afwasmiddel. Een goed fileermes heeft zijn prijs, maar het hoeft niet duur te zijn. Welk fileermes je ook kiest, het is belangrijk dat het lemmet van roestvrij staal is zodat het makkelijk schoon te maken is en roestvrij blijft. Voor de beginner zijn er bij Visdeal al goede roestvrije fileermessen tegen schappelijke prijzen.

Fileermessen kopen

Het lemmet van een fileermes is meestal van staal en het handvat van kunststof. Vrijwel alle fileermessen worden verkocht met een bijpassende messenschede of opberghoes. Berg het mes altijd veilig op het liefst in een messenschede. Dit beschermt het scherpe fileermes tegen beschadiging en slijtage en garandeert zo een langere levensduur. Mocht het lemmet dof worden, dan kun je het voorzichtig naslijpen met een speciale messenslijper of je kunt dit natuurlijk laten doen door een vakman. Er zijn verschillende technieken om vis te fileren. In de regel snijd je de kop van de vis eerst in met een mes net schuin achter de kieuwen. Leid vervolgens het fileermes met gelijkmatige snijbewegingen langs de graat aan de bovenkant van de vis. Eenmaal aan het einde van de staart, scheid je de visfilet uiteindelijk van de rest van het lichaam. Nu hoef je alleen nog maar de vinnen en de huid van de buikflap weg te snijden of af te knippen. Herhaal dit proces dan aan de andere kant en je hebt twee prachtige filets. Oefening baart kunst maar met een fileermes is het fileren een koud kunstje!

Lees meer Verbergen